Лишеният от свобода  руския опозиционер днес посвети участието си в

...
Лишеният от свобода  руския опозиционер днес посвети участието си в
Коментари Харесай

Алексей Навални: Посвещавам Оскара на честните и смели хора, които се противопоставят на диктатурата и войната

Лишеният от независимост  руския опозиционер през днешния ден посвети присъединяване си в документалния филм, спечелил " Оскар ", на " хората, които се борят против диктатурата и войната ", оповестява Българска телеграфна агенция.

Филмът " Навални " на режисьора Даниел Роър споделя за отравянето, което едвам не умъртви най-известната фигура от съветската съпротива, както и за задържането му през 2021 година в Москва, откакто се  завърна от лекуване в Германия. 

Лентата получи тазгодишната премия на Американската кино академия в категорията за най-хубав документален филм.

В серия от постове в " Туитър ", оповестени от негови поддръжници, Навални споделя, че в наказателната колония, където излежава присъда от 11 години и половина, е слушал утринния информативен бюлетин на радиото. В репортажа за церемонията по връчването на премиите " Оскар " обаче, била пропусната категорията за документален филм. 

" Това е добър знак ", споделил си Навални. Той е получил удостоверение от юриста си за награждаването на кино лентата по време на правосъдно съвещание, в което е взел участие посредством видео връзка. 

" Разбира се, че съм извънредно благополучен и до момента в който се веселя, се пробвам да не не помня, че не аз получих " Оскар ", е споделя още съветският опозиционер. Той насочва похвали към Роър, близката си сподвижничка Мария Певчих и българския проверяващи публицист Христо Грозев - " същинската звезда на този филм ".

Навални благодари и на брачната половинка си Юлия за поддръжката, която му оказва. Тя " няколко пъти ме спираше да не избия снимачния екип ", отбелязва съветският отстъпник.

Навални приключва с думите: " Посвещавам целия си принос на честните и смели хора, където и да живеят, които намират мощ ден след ден да се опълчват на чудовището на диктатурата и нейния непрекъснат сателит - войната ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР